Behandlingar

Undersökning

Vid första besöket undersöker tandläkaren hur tänder och käkar förhåller sig till varandra. Som patient får du information om vad som går att göra åt problemet och hur behandlingen ska gå till väga. Om tandreglering är aktuellt gör tandläkaren alltid en mer omfattande undersökning innan behandling påbörjas.

 

Ett avtryck av tänderna tas. Med detta som grund framställs sedan gipsmodeller som fungerar som underlag vid planeringen. För att se relationer mellan käkben, tänder och ansiktsskelett använder sig tandläkaren också av röntgen.

 

Tandställning

För att kunna korrigera bettavvikelser används så väl fastsittande tandställningar som avtagbara. I fall med trångställda tänder behöver man ofta dra ut en eller flera tänder för att få tänderna att bli jämna. Med hjälp av tandställningen kan man flytta tänderna och sluta eventuella mellanrum.

 

Det finns olika typer av såväl fasta som avtagbara tandställningar. Den vanligaste tandställningen är den fastsittande s.k. ”räls” där man har ett metallfäste på varje tand, metallbåge samt små plastringar som håller metallbågen i sina fästen. Om man önskar mindre sylig tandställning kan man antingen ha plast- eller porslinsfäste.

Telefon: 070-301 22 44

 

Telefontider:

Måndag – 12.00-19.00
Tisdag – 12.00-19.00
Onsdag – 12.00-21.00
Torsdag – 12.00-19.00
Fredag – 12.00-19.00

Kontaktuppgifter »

 

Kontakta oss på Facebook »

Aktuellt hos oss